Blog

Antreprenorii si Project Managementul

0

Fac antreprenorii un project management in adevaratul sens al cuvantului, in cadrul companiilor pe care le manageriaza?

Acum aproximativ 7 luni, eram intr-un moment de reflectie, gandindu-ma si analizand care sunt necesitatile pietei de business din Romania, am avut o mica revelatie.Nevoie sunt multe, dar printre toate acestea, se intrevede una care mi se pare de baza, pentru aportul pe care il poate avea.

Totul a plecat de la constatarea mea legata de faptul ca, in momentul actual foarte multe dintre companiile antreprenoriale din categoria intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), isi desfasoara activitatea fara a avea un sistem minimalist de organizare a activitatilor pe proiectele pe care le deruleaza.

Nu vreau sa fiu inteles gresit, aproape fiecare companie, are un anumit mod de lucru, niste pasi pe care ii realizeaza, care in general sunt conceputi si implementati pe masura ce business-ul se dezvolta, creste numarul de activitati, angajati ce trebuie angrenati in diferite procese, cerinte de la clienti, necesitati de aliniere la anumite cerinte ale pietei si al mediului de afaceri.

Uneori stai si te intrebi daca munca depusa in conceperea acestor sisteme si proceduri, este corect realizata, daca efortul de sistematizare a activitatilor companiei, se intoarce la nivelul optim ca un fel de ROI, si aduce plus valoarea asteptata de antreprenor, prin modul in care ajuta compania sa fie mai competitiva, prin felul in care ajuta angajatii sa stie cand, cum si ce au de facut si care este nivelul de asteptari legat de calitatea muncii pe care o depun.

Este posibil ca o parte din acesti antreprenori sa studieze sau sa aiba un know-how anterior cu privire la procedurile si tool-urile de management de proiect, dar la fel de posibil este ca ei sa rationeze si sa actioneze pur instinctual, doar pe baza acelui proverbial “gut feeling”.

”Cred si simt ca aceasta este cea mai buna solutie in abordarea acestui proiect si vom face lucrurile urmand pasii X, Y, Z”, este modul in care actioneaza o parte din antreprenori, poate fara sa se consulte, fara sa colecteze toate informatiile necesare, inainte de a pleca pe un anumit drum.

Nimeni nu spune ca nu pot avea success, chiar si cu aceasta abordare, dar in acelasi timp cu siguranta putem spune ca o abordare mai sistemica, folosind un framework de Project Management, ca cel dezvoltat si promovat de PMI USA, le poate creste performanta in organizatie, ii pot asigura ca ating tintele de buget, termen de executie si calitate pe care si le impun sau care sunt cerute de un client sau de piata careia li se adreseaza.

Plecand de la aceste premise si facand o analiza a modului de lucru si filozofiei de business din aceasta categorie a IMM-urilor, afaceri antreprenoriale, duse mai mult sau mai putin in spate de vointa si viziunea antreprenorului, care de cele mai multe ori este si manager general si director financiar si director de vanzari, ba mai mult din cand in cand mai face si angajari si quality assurance, putem sa tragem urmatoarea concluzie:

Sunt prea multe afaceri in Romania, care duc lipsa unui sistem eficient si performant de management al proiectelor, fie ele interne sau externe.Organizatiile se bazeaza foarte mult pe niste sisteme de management al activitatilor improprii dezvoltarii business-ului, care in loc sa aduca claritate si o utilizare inteligenta a resurselor, nu sunt decat niste blocaje in calea dezvoltarii.

Managementul de proiect si-a dovedit in extrem de multe cazuri utilitatea si valoarea, prin modul in care ajuta organizatiile ce il folosesc sa stopeze activitatile haotice, sa dea o directie mult mai bine definita fiecarei actiuni, sa ajute angajatii sa isi vizualizeze sarcinile si responsabilitatile, sa optimizeze modul in care sunt gestionate riscurile si costurile unui proiect.

Toti cei care fac parte din comunitatea profesionistilor in management de proiect, alaturi de mine, sunt privilegiati sa detina un bagaj de cunostinte, care odata impartasite, la locul de munca, in cadrul anumitor activitati de consultanta si training, in diferite contexte de networking, pot ajuta acele companii din Romania, care au nevoie de acest know-how, sa faca un pas in fata, sa creasca, sa performeze, sa isi depasesca actuala conditie.

Esenta acestei mici cugetari este ca mediul de business din tara noastra, are nevoie de astfel de specialisti, are nevoie de sisteme de management de proiect implementate in cat mai multe companii, pentru a creste calitatea produselor si serviciilor pe care acestea le ofera.

Aceasta analiza a contribuit in mod decisiv, la dorinta mea de a face ceva pentru popularizarea managementului de proiect in cat mai multe organizatii, la directia profesionala pe care abordat-o, cea de trainer si consultant in Managementul de Proiect.

Cu prietenie,

Dan Amariei
Trainer I PMP

aprilie 21, 2017 |

Informatii de baza pentru alegerea unui patut de bebelus

0

Un pat de copil poate părea a fi un loc mare pentru a pune un nou-născut micut, dar este cel mai sigur loc in care să doarmă. In timp ce unii parinti utilizeaza un leagăn, cosulet, sau patut tip bedside pentru primele câteva luni, puteți economisi bani și va puteti scuti de multa bataie de cap, alegand un patut pentru bebelus.

Un pat pentru bebelus este un produs absolut necesar pe care cu siguranță ca veti dori să il cumparati ca produs nou. Asta e singura cale de a fi sigur că vei primi unul care respectă cele mai recente standarde de siguranță. Vă recomandăm să achiziționați patuturile produse dupa standarde certificate la nivel EU. Acest ghid va ajuta să găsiți un patut perfect astfel încât toată familia poate sta liniștită.

Un produs basic este cel mai bun

Cele mai sigure patuturi au linii simple si nu contin elemente de design complexe. Sugarii se pot sugruma dacă îmbrăcămintea lor este prinsa într-o astfel de componenta de design. Ca urmare a acestui sfat vei alege un pătuț mai sigur și să economisiți bani. Standardele de productie trebuie sa includa, de asemenea, teste riguroase de durabilitate si necesita avertismente și etichetare cu îmbunătățirile aduse. Testele Consumer Reports, care se bazează pe noile standarde de siguranță obligatorii, aborda aspecte, cum ar fi calitatea suportului saltea, rezistenta lamelelor și integritatea structurală.

Cumparati produse noi

Dacă este posibil, evita cumpărarea sau acceptarea unui pat de copil folosit. Modelele mai vechi s-ar putea să nu îndeplinească standardele actuale de siguranță sau ar putea fi în stare proastă. Prin lege, data de fabricație a unui pat de copil trebuie să fie afișate pe ea și pe ambalajul său de transport. Cu toate acestea, să fiti cu ochii în patru pentru riscuri pentru siguranță. Chiar și atunci când cumpărati unul nou, gasiti o solutie in magazin pentru a verifica spațiile dintre șipci și alte locuri componente ale patutului. În cazul în care acestea sunt mai mari de 6 cm, sunt prea departe una de cealaltă. Dacă ați cumpărat un pat de copil on-line, măsurați aceste distante imediat ce ati primit patutul si in cazul in care acesta nu respecta acest standard, returnati imediat produsul.

Verificați dacă exista margini ascuțite și șuruburi proeminente, colturi ascutite, butoane decorative, și alte piese care ar putea prinde hainele bebelusului tau in zona gâtului. Cumpărarea unui patut nou ar putea proteja copilul de astfel de pericole ascunse fi părți laterale rabatabile, șipci sau alte parti componente care ar fi putut fi deteriorate in timp, datorita vechimii si conditiilor de depozitare improprii.

Verificați construcții și manoperă

Existenta a uneia sau mai multe bare stabilizatoare – tije metalice fixate pe ambele plăci de capăt de sub patut – pot ajuta pentru a face cadrul patutului mai rigid. Cel mai simplu test in magazin, este să zguduiti patutul ușor pentru a vedea dacă structura acestuia este rigida. Trebuie să fiti conștienți de faptul că modelele de afișare din magazine nu sunt întotdeauna asamblate foarte strâns. Fără a aplica presiune excesivă, încercați să rotiți fiecare bara pentru a vedea dacă este fixata corespunzator de balustrada. Nu trebuie să găsiti bare slăbite, aschii sau orice fisuri, în cazul în care patutul este realizat din lemn.

Cumpăra salteaua simultan

Achizitionati salteaua odata cu patutul pentru a va asigura ca cele doua elemente se potrivesc. (Saltelele sunt de obicei vândute separat.) Conform standardelor, o saltea folosita pentru un pătuț de o anumita dimensiune trebuie să fie de cel puțin 120 cm lungime si 60 latime, astfel incat sa se potriveasca perfect cu dimensiunea interioara a patutului . Cu toate acestea, puteti face o verificare rapidă. În cazul în care vă puteți introduce mai mult de două degete între saltea și cadrul patutului pentru bebelus, atunci salteaua respective nu este potrivita pentru acel patut.

martie 2, 2016 |

Suplimente nutritive, proteine si arzatoare de grasimi

0

Arzatoarele de grasimi sunt suplimente ce reduc pofta de mancare, ofera energie si sunt stimulente termogenice.

Majoritatea acestor produse sunt folosite pentru biodegradarea grăsimilor, stimularea activității cardiace, cerebrale și stimularea activității fizice.

Arzatoarele de grasimi conțin extracte din plante, aminoacizi si minerale, acizi linoleici conjugați şi alte componente naturale.

Arzătoarele de grăsimi sunt recomandate tuturor celor care doresc să ardă grăsimile într-un mod eficient, sănătos și să își îmbunătățească performanța în antrenamentele fizice.

Acțiunea lor de energizare și de stimulare cardiacă și cerebrală, împreună cu abilitatea de a îmbunătăți rezistența mușchilor la efort și reabilitarea acestora fac ca aceste produse să fie indispensabile programelor de antrenament.

Cateva dintre cele mai bune arazatoare de grasimi ar fi:

  • Lipo 6 Black de la Nutrex este unul dintre cele mai puternice arzatoare de grasimi de pe piata. Contine un amestec puternic de termogenice si celule andregenice, ce accelereaza pierderea grasimii corporala din zonele cele mai dificile.

Acesta contine ingrediente ce au rolul de a stimula sistemul nervos si receptorii celulelor de grasime, obligand celulele adipoase sa elibereze acizi grasi in sange pentru a fi utilizati ca si energie.

  • CLA de la MuscleTech reduce prezenta lipoproteinei lipaza, o enzima critica pentru sinteza grasimilor. Atunci cand lipoproteina lipaza este redusa, grasimile sunt arse si transformate in energie.
  • Hydrocycut Hardcore Elite de la MuscleTech are in continutul sau ingrediente care iti vor asigura arderea grasimilor si energie in timpul antrenamentelor, este considerat cel mai bun arzator de grasimi, reprezentand solutia optima de slabire in cel mai scurt timp si cu eficienta maxima
    Daca obiectivul tau este acela de a pierde din greutate, acest Hydroxycut Hardcore Elite este ideal!
  • Hyper Shred de la BSN ajuta la functionarea normala a nivelului de insulina si scaderea poftei de dulce cu ajutorul continutului de banaba leaf si cromium.

Hyper Shred este un supliment nutritiv termogenic puternic ce intervine in metabolismul grasimilor, folosindu-le pe acestea din urma ca sursa de energie.

 

Inainte de a lua decizia de-a merge la o sala de fitness, trebuie sa iti definesti cat mai clar obiectivele.

Bodybuilding-ul este orientat spre obtinerea unei mase musculare mari.

Orice dezvoltare a unei grupe musculare folosind tehnici cu greutati libere, aparate sau greutatea corpului, reprezinta bodybuilding.

Daca esti incepator, nu trebuie sa incepi cu antrenemtul pentru castigarea in greutate, mai intai trebuie sa faci un antrenament pentru forta, pentru a nu-ti suprasolicita muschii, riscand astfel sa-ti faci mai mult rau decat bine.

Poti practica acest sport  pentru recreere sau pentru imbunatatirea personala. Daca nu ai predispozitie spre acumularea masei musculare sau esti deficitar la o anumita grupa musculara, poti ajunge la rezultatele dorite folosind un antrenament adecvat, o alimentatie sanatoasa si suplimente nutritive.

Iata cateva dintre acestea :

  • Vitamine si minerale: Opti-men ON, Multi-Vitamin MuscleTech, Animal Pak Universal, Full Spectrum Mineral Now
  • Gainere: Mass Tech MuscleTech, Gain Fast Universal, Serious Mass ON, Iron Mass Muscle Pharm
  • Amioacizi: Amino 7000 MuscleTech, Amino 8000 Gaspari Nutrition, Amino 1900 Universal, Amino 2222 ON
  • Creatina: Qualitine Gaspari Nutrition, Creatine Dymatize, German Creatine AX, Creatine ON

 

Indiferent ca vrei sa pui masa musculara de calitate sau sa-ti definesti corpul, acesta trebuie sustinut cu efort fizic, dar si cu anumite suplimente nutritive.

Daca vrei sa iei in greutate ai nevoie de suplimente ce contin carbohidrati, cum ar fi Mass Tech-ul, Serious Mass sau Gain Fast.

Atat programul de antrenament cat si cel de suplimentatie trebuie adaptat datelor personale, obiectivelor si resurselor fiecaruia, asadar  trebuie sa iti achizitionezi exact ceea ce are nevoie corpul tau.

Daca vorbim despre definire, produsele recomandate sunt: Gold Standard ONElite Whey Dymatize, Iso 100 Dymatize, Nitro Tech MuscleTech sau Platinum Whey MuscleTech.

Aminoacizii, arzatoarele de grasimi, vitaminele sau pre-work out-urile au o importanta foare mare atunci cand vine vorba despre calitate.

Cei mai multi incepatori au impresia ca daca vor merge de doua ori mai des la sala sau daca vor petrece acolo de doua ori mai mult timp, rezultatele vor fi duble si nu este asa deorece fiecare organism este diferit si are ritmul sau unic de a se dezvolta.

Asadar, trebuie sa va alegeti corect produsele care va vor ajuta cu adevarat.

februarie 4, 2015 |
Sari la bara de unelte