Un pat de copil poate părea a fi un loc mare pentru a pune un nou-născut micut, dar este cel mai sigur loc in care să doarmă. In timp ce unii parinti utilizeaza un leagăn, cosulet, sau patut tip bedside pentru primele câteva luni, puteți economisi bani și va puteti scuti de multa bataie de cap, alegand un patut pentru bebelus.

Un pat pentru bebelus este un produs absolut necesar pe care cu siguranță ca veti dori să il cumparati ca produs nou. Asta e singura cale de a fi sigur că vei primi unul care respectă cele mai recente standarde de siguranță. Vă recomandăm să achiziționați patuturile produse dupa standarde certificate la nivel EU. Acest ghid va ajuta să găsiți un patut perfect astfel încât toată familia poate sta liniștită.

Un produs basic este cel mai bun

Cele mai sigure patuturi au linii simple si nu contin elemente de design complexe. Sugarii se pot sugruma dacă îmbrăcămintea lor este prinsa într-o astfel de componenta de design. Ca urmare a acestui sfat vei alege un pătuț mai sigur și să economisiți bani. Standardele de productie trebuie sa includa, de asemenea, teste riguroase de durabilitate si necesita avertismente și etichetare cu îmbunătățirile aduse. Testele Consumer Reports, care se bazează pe noile standarde de siguranță obligatorii, aborda aspecte, cum ar fi calitatea suportului saltea, rezistenta lamelelor și integritatea structurală.

Cumparati produse noi

Dacă este posibil, evita cumpărarea sau acceptarea unui pat de copil folosit. Modelele mai vechi s-ar putea să nu îndeplinească standardele actuale de siguranță sau ar putea fi în stare proastă. Prin lege, data de fabricație a unui pat de copil trebuie să fie afișate pe ea și pe ambalajul său de transport. Cu toate acestea, să fiti cu ochii în patru pentru riscuri pentru siguranță. Chiar și atunci când cumpărati unul nou, gasiti o solutie in magazin pentru a verifica spațiile dintre șipci și alte locuri componente ale patutului. În cazul în care acestea sunt mai mari de 6 cm, sunt prea departe una de cealaltă. Dacă ați cumpărat un pat de copil on-line, măsurați aceste distante imediat ce ati primit patutul si in cazul in care acesta nu respecta acest standard, returnati imediat produsul.

Verificați dacă exista margini ascuțite și șuruburi proeminente, colturi ascutite, butoane decorative, și alte piese care ar putea prinde hainele bebelusului tau in zona gâtului. Cumpărarea unui patut nou ar putea proteja copilul de astfel de pericole ascunse fi părți laterale rabatabile, șipci sau alte parti componente care ar fi putut fi deteriorate in timp, datorita vechimii si conditiilor de depozitare improprii.

Verificați construcții și manoperă

Existenta a uneia sau mai multe bare stabilizatoare – tije metalice fixate pe ambele plăci de capăt de sub patut – pot ajuta pentru a face cadrul patutului mai rigid. Cel mai simplu test in magazin, este să zguduiti patutul ușor pentru a vedea dacă structura acestuia este rigida. Trebuie să fiti conștienți de faptul că modelele de afișare din magazine nu sunt întotdeauna asamblate foarte strâns. Fără a aplica presiune excesivă, încercați să rotiți fiecare bara pentru a vedea dacă este fixata corespunzator de balustrada. Nu trebuie să găsiti bare slăbite, aschii sau orice fisuri, în cazul în care patutul este realizat din lemn.

Cumpăra salteaua simultan

Achizitionati salteaua odata cu patutul pentru a va asigura ca cele doua elemente se potrivesc. (Saltelele sunt de obicei vândute separat.) Conform standardelor, o saltea folosita pentru un pătuț de o anumita dimensiune trebuie să fie de cel puțin 120 cm lungime si 60 latime, astfel incat sa se potriveasca perfect cu dimensiunea interioara a patutului . Cu toate acestea, puteti face o verificare rapidă. În cazul în care vă puteți introduce mai mult de două degete între saltea și cadrul patutului pentru bebelus, atunci salteaua respective nu este potrivita pentru acel patut.

Leave a Reply